Oldalak

2016. január 27., szerda

Mérföldkőhöz értünk

Kedves Támogatóink, Érdeklődőink!

Az elmúlt időszakban nagyon intenzíven dolgoztunk az esztergomi Waldorf Óvoda és Iskola Kezdeményezésen (és még sokat fogunk...). Rengeteg háttérmunkán, megbeszélésen, tárgyaláson vagyunk túl és még sok tennivalónk lesz az elkövetkező hónapokban is. 

Az elmúlt több mint fél évben minden erőnkkel azon voltunk, hogy többek között megtaláljuk a megfelelő épületet, amiben elkezdődhet a nevelő-oktató munkánk 2016. szeptemberétől. Sok egyeztetés és utánajárás után világossá vált, hogy Esztergom közigazgatási határain belül csak a kertvárosi Kassai utcai iskolaépület az egyetlen ingatlan, amely szóba jöhet. Mára világossá vált, hogy az önkormányzat sajnos nem kész arra, hogy belátható időn belül szerződést kössön velünk.

Így nem tétlenkedtünk tovább és felkutattuk a környező településeken lévő lehetőségeket. Sikerült rátalálnunk egy idilli helyre, ahol egy üres iskolaépület, idilli természeti környezet és nem utolsó sorban támogató önkormányzat várt minket.

Bizonyára nagyon sokan kíváncsiak vagytok már, hogy hol fogja megnyitni kapuit a mi Waldorf Óvodánk és Iskolánk. 

Ezennel elérkezett az idő, hogy elmondjuk: Tokod Nagyközség képviselőtestülete a mai napon egyhangúlag megszavazta elvi hozzájárulását ahhoz, hogy a Tokod Nagyközség Önkormányzata tulajdonában lévő, jelenleg üresen álló iskolaépületet használatba vegyük, 2016. szeptemberétől megnyithassa kapuit a Csodafa Waldorf Óvoda és Általános Iskola, a mi Waldorfunk! (A szerződés részletei kidolgozás alatt vannak,  néhány héten belül kerül aláírásra.)

A leendő iskolaépület Esztergomtól 12 km-re, Dorogtól 7 km-re, Nyergesújfalutól 11 km-re található.

Igény esetén készek vagyunk arra, hogy "iskolabusz-járatot" szervezzünk, ha ezzel segíteni tudjuk a gyermekek iskolába való bejutását!

A jelentkezési lapokat 2016. március 15-ig várjuk vissza óvodánkba és iskolánk 1., 2., 3.,  és 4. osztályaiba.


Üdvözlettel:
A Csodafa Waldorf Óvoda és Iskola Kezdeményezés csapata